WESTERN BALKANS CYBER CAMP

OPEN CALL FOR APPLICATION The National Authority on Electronic Certification and Cybersecurity (AKCESK) is organizing the Western Balkans Cyber Camp for the third year. The event will take place from May 10th to 12th, 2024, at the Movenpick Hotel in Lalëzi Bay, Durrës. This gathering aims to bring together young people, representatives from academia, and national CSIRTs (Computer Security Incident Response […]

Tryeza për Simulimin e Menaxhimit të një Krize Kibernetike

Zv. Kryeministrja Belinda Balluku ndoqi nga afër simulimin e reagimit ndaj një krize kibernetike, organizuar nga AKCESK, në funksion të thellimit të bashkëpunimin dhe koordinimin mes institucioneve publike dhe private në raste të tilla. E organizuar në Shtëpinë e Europës, kjo tryezë, e lehtësuar nga eGA dhe NUKIB, në kuadër të projektit të financuar nga […]

Përfundoi me sukses eventi i Ditëve Ballkanike të Sigurisë Kibernetike

U përmbyll me sukses eventi i Ditëve Ballkanike të Sigurisë Kibernetike organizuar përgjatë datave 20-22 Mars. AKCESK bëri bashkë në Durrës ekspertë të sigurisë kibernetike dhe zhvilloi trajnimin dy ditor përkrah CERT Polonia dhe FIRST. Ky event u organizua me DCAF (Geneva Centre for Security Sector Governance) dhe FIRST (Forum of Incident Response and Security […]

Zhvillohen në Shqipëri Ditët e Ballkanit për Sigurinë Kibernetike 

Në kuadër të projektit të DCAF (Geneva Centre for Security Sector Governance) “Qeverisja e Mirë e Sigurisë Kibernetike në Ballkanin Perëndimor mbështetur nga Qeveria Britanike, AKCESK priti sot në Durrës edicionin e dytë të Balkan Cybersecurity Days . Pjesë e këtij organizimi ishte edhe FIRST (Forum of Incident Response and Security Teams), forumi në të […]

AKCESK