AKCESK në një takim me përfaqësues të qeverisë amerikane.

Në kuadër të partneritetit strategjik me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe angazhimit për forcimin e sigurisë kibernetike në nivel kombëtar, AKCESK zhvilloi sot një takim me përfaqësues të qeverisë amerikane. Në fokus të takimit ishin mundësitë e bashkëpunimit për rritjen e kapaciteteve të sigurisë kibernetike dhe diskutimet treguan një perspektivë të qartë të bashkëpunimit […]

Deklaratë

 PËRDITËSIM MBI SITUATËN PAS SULMIT KIBERNETIK NË INSTAT  Më datë 1 shkurt 2024, Instituti i Statistikave u përball me një sulm kibernetik që synonte infrastrukturën e tij teknologjike. Në momentin e parë që AKCESK u vu në dijeni të sulmit, angazhoi menjëherë ekipin e Analizës së Sigurisë Kibernetike për të ofruar ndihmë në parandalimin dhe […]

Konferenca: “Një hapësirë kibernetike më e sigurt për fëmijët”

Në kuadër të “Ditës Ndërkombëtare të Internetit të Sigurt” AKCESK në bashkëpunim me ASHDMF, organizuan Konferencën me temë “Një hapësirë kibernetike më e sigurt për fëmijët”.  Kjo konferencë u organizua në ambientet e Kryeministrisë, në Qendrën për Hapje dhe Dialog (COD), me datë 6 Shkurt 2024, ku dy drejtuesit e institucioneve z. Igli Tafa dhe znj. Alma Tandili […]

AKCESK në forcim të kapaciteteve të sigurisë kibernetike

Në kuadër të krijimit të një ekosistemi kibernetik të sigurt për biznesin në Shqipëri, më datë 31 Janar 2024, u organizua aktiviteti “Cybersecurity Hackathon” me pjesëmarrës nga sektori i biznesit, nën drejtimin e Bashkimit Tregtar Shqiptar me mbështetjen e AKCESK dhe projektit Risi Albania, implementuar nga Helvetas. Duke konsideruar digjitalizimin e proceseve dhe evoluimin e […]

Workshopi: “Një hapësirë kibernetike më e sigurt për fëmijët”

Në kuadër të “Një hapësire kibernetike më e sigurt për fëmijët” AKCESK bashkërendon punën me Agjencinë Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijës (ASHMDF), në një Workshop me të njëjtën teme. E organizuar edhe në bashkëpunim me Bashkinë e qytetit aktiviteti u organizua me datë 31 Janar 2024, në qytetin e Durrësit. Workshopi u […]

Kontaktoni Me Ne