Shqipëria, anëtare e besueshme e NATO-s për stabilitet e siguri

Në takimin me delegacionin e Komisionit për Demokraci dhe Siguri të Asamblesë Parlamentare të NATO-s, pranë Kryesisë së Kuvendit Shqiptar, z. Igli Tafa, Drejtor i Përgjithshëm i Autoritetit Kombëtar për Certifikimin Elektronik dhe Sigurisë Kibernetike (AKCESK), në fjalën e tij ndau arritjet e Shqipërisë në përmirësimin e hapësirës kibernetike. Në këtë takim u theksua mungesa […]

Vizita e Studentëve nga Universiteti Ndërkombëtar i Strugës tek AKCESK: Nxitja e Liderëve të Sigurisë Kibernetike

Sot, një grup studentësh nga Universiteti Ndërkombëtar i Strugës vizituan AKCESK, ku u njohën me kuadrin rregullator të sigurisë kibernetike, si dhe me sfidat e kërcënimet më të fundit në fushë. Studentët u inkurajuan të aplikojnë për Western Balkans Cyber Camp, një aktivitet rajonal i organizuar nga AKCESK, që synon të fuqizojë aftësitë e të […]

Mbrojtja Online e Fëmijëve dhe të Rinjve

Në kuadër të fushatës ndërgjegjësuese për Mbrojtjen Online të Fëmijëve dhe të Rinjve, në datën 9 Prill AKCESK në bashkëpunim me Agjencinë Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijës (ASHDMF) zhvilloi në  qytetin e Lezhës një orë leksioni të hapur në gjimnazin “Hydajet Lezha”, për përdorimin në mënyrë të sigurt të internetit.

Takimi i radhës ndërgjegjësues në kuadër të fushatës: “Një hapësirë kibernetike më e sigurt për fëmijët”

Në datën 3 Prill 2024, u organizua në ambientet e Bashkisë Cërrik, nga AKCESK në bashkëpunim me ASHDMF, Workshop-i i radhës në kuadër të fushatës ndërgjegjësuese “Një hapësirë kibernetike më e sigurt për fëmijët”. Ky Workshop u zhvillua në kuadër të ndërgjegjësimit të fëmijëve dhe të rinjve, që përveç përfitimeve pozitive që ka përdorimi i […]

Workshopi: “Një Hapësirë Kibernetike Më E Sigurt Për Fëmijët”

Në kuadër të “Një hapësire kibernetike më të sigurt për fëmijët” AKCESK në bashkëpunim me Agjencinë Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijës (ASHDMF), organizuan në Pallatin e Kulturës Kukës, Workshop në datën 27 Mars 2024. Ky workshop u zhvillua në kuadër të ndërgjegjësimit të fëmijëve dhe të rinjve për një hapësirë kibernetike më të […]

AKCESK merr pjesë në takimin e grupit joformal të punës për sigurinë kibernetike

Në datën 12 Mars 2024, u organizua nga OSBE, Vjenë, takimi i grupit joformal të punës për sigurinë kibernetike. Ky takim mblodhi përfaqësues te lartë të vendeve të Ballkanit Perëndimor, te cilët diskutuan mbi angazhimet e ndërmarra në implementimin e masave për ndërtimin e besimit (CBM) në fushën e sigurisë kibernetike. Autoriteti Kombëtar për Certifikimin […]

AKCESK në Takim me Autoritetet homologe të Kosovës: Bashkëpunim dhe Shkëmbim i Përvojës

AKCESK pati kënqësinë të mirëpresë ditën e sotme, më 13 Mars, kolegët nga Autoriteti Rregullativ i Komunikimeve Elektronike dhe Postare (ARKEP), Agjencia e Shoqërisë së Informacionit (ASHI) dhe Kos-CERT nga Kosova. Ky takim, i mbështur nga DCAF, u drejtua nga drejtori i përgjithshëm, Z.Igli Tafa në praninë e ekspertëve të AKCESK. AKCESK prezantoi homologët nga […]

AKCESK mbështet bashkëpunimin rajonal në reagim të sulmeve kibernetike

AKCESK mori pjesë në Konferencën Rajonale të Sigurisë Kibernetike, “Cyber Zero”, e cila u mbajt në Prishtinë, në datat 4 dhe 5 Mars. Kjo konferencë solli në vëmendje thelbin e bashkëpunimit rajonal në mbrojtjen e infrastrukturave kritike kundër kërcënimeve në rritje kibernetike në rajonin e Ballkanit Perëndimor. Gjatë panelit “Ndërtimi i një mburoje mbrojtëse për […]

Zyrtarisht AKCESK anëtarësohet në FIRST

Anëtarësimi në FIRST shënon angazhimin tonë për avancimin e sigurisë kibernetike dhe reagimin efektiv ndaj incidenteve. Të qenit pjesë e këtij Forumi ofron mundësi për të bashkëpunuar me komunitetin global të profesionistëve të sigurisë kibernetike, për të shkëmbyer njohuri dhe për të qëndruar në krah të zhvillimeve më të fundit në këtë fushë. Certifikata shoqëruese […]

AKCESK