AKCESK organizon trajnimin dy ditor për Higjienën Kibernetike

Mos-përditësimi i sistemit të operimit, mashtrimet phishing apo SMishing janë një sërë rreziqesh në botën e sotme digjitale që mund të kompromentojnë sigurinë tuaj online! Kjo është arsyeja pse AKCESK, në bashkëpunim me CRDF, me mbështetjen e Departamentit Amerikan të Shtetit, organizoi trajnimin dy ditor mbi Higjenën Kibernetike në datat 12 & 13 Shkurt. Ky […]

AKCESK në një takim me përfaqësues të qeverisë amerikane.

Në kuadër të partneritetit strategjik me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe angazhimit për forcimin e sigurisë kibernetike në nivel kombëtar, AKCESK zhvilloi sot një takim me përfaqësues të qeverisë amerikane. Në fokus të takimit ishin mundësitë e bashkëpunimit për rritjen e kapaciteteve të sigurisë kibernetike dhe diskutimet treguan një perspektivë të qartë të bashkëpunimit […]

AKCESK në forcim të kapaciteteve të sigurisë kibernetike

Në kuadër të krijimit të një ekosistemi kibernetik të sigurt për biznesin në Shqipëri, më datë 31 Janar 2024, u organizua aktiviteti “Cybersecurity Hackathon” me pjesëmarrës nga sektori i biznesit, nën drejtimin e Bashkimit Tregtar Shqiptar me mbështetjen e AKCESK dhe projektit Risi Albania, implementuar nga Helvetas. Duke konsideruar digjitalizimin e proceseve dhe evoluimin e […]

Workshopi: “Një hapësirë kibernetike më e sigurt për fëmijët”

Në kuadër të “Një hapësire kibernetike më e sigurt për fëmijët” AKCESK bashkërendon punën me Agjencinë Shtetërore për të Drejtat dhe Mbrojtjen e Fëmijës (ASHMDF), në një Workshop me të njëjtën teme. E organizuar edhe në bashkëpunim me Bashkinë e qytetit aktiviteti u organizua me datë 31 Janar 2024, në qytetin e Durrësit. Workshopi u […]

AKCESK në takim me Institucionet Financiare

Ngjarjet kibernetike në të cilat po kalon Shqipëria së fundmi, mblodhën në një tryezë diskutimesh ditën e djeshme, datë 23 janar, AKCESK dhe drejtuesit e lartë të institucioneve të sektorit financiar. Në takim, Koordinatori Kombëtar për Sigurinë Kibernetike, z. Igli Tafa, theksoi rëndësinë e rolit të investimeve në këtë sektor të infrastrukturave kritike për rritjen e […]

Fjala e Zv.Kryeministres në konferencën vjetore lidhur me progresin e arritur në fushën e sigurisë kibernetike

Në konferencën  për shtyp lidhur me prioritetet në Infrastrukturë, Zv.Kryeministrja Belinda Balluku në fjalën e saj theksoi progresin e arritur në fushën e sigurisë kibernetike duke përfshirë reformën legjislative si dhe ngritjen e Qendrës Operacionale të Monitorimit. Gjithashtu në përmbushje të objektivave për të arritur standartet ndërkombëtare në fushën e sigurisë kibernetike, u theksua edhe […]

Deklaratë Zyrtare

Pas sulmeve kibernetike të datës 25 Dhjetor drejt kompanisë së telekomunikacionit ONE dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë, nëpërmjet kësaj deklarate, AKCESK njofton publikun për progresin dhe masat e marra. Nga momenti i njoftimit, ekspertët tanë në bashkëpunim me AKEP dhe partnerët ndërkombëtarë, kanë punuar pa ndërprerje për të adresuar dhe kuptuar plotësisht natyrën e […]

Deklaratë Zyrtare

Ditën e djeshme, më datë 25 Dhjetor, AKCESK është njoftuar për sulme kibernetike të ndodhura në kompaninë e telefonisë ONE dhe Kuvendit të Republikës së Shqipërisë. Menjëherë pas njoftimit të marrë, AKCESK ngriti grupe ekspertesh për të asistuar nga afër institucionet në menaxhimin e sulmit kibernetik. Këto infrastruktura, sipas legjislacionit në fuqi nuk janë aktualisht […]

Deklaratë Zyrtare

Nisur nga informacionet e qarkulluara në disa media lidhur me gjenerimin e certifikatës personale nga portali e-Albania, sqarojmë si më poshtë: AKCESK pas analizimit teknik të procesit të gjenerimit të certifikatës në portalin e-Albania konfirmon me kompetencë të plotë teknike qe shfaqja e certifikatës në formën preview siç është publikuar në disa media është vetëm […]

Kontaktoni Me Ne