AKCESK antarësohet në FIRST

Shqipëria një Hap më Afër Sigurisë Kibernetike Globale Antarësimi i AKCESK në FIRST shënon një moment kyç në zhvillimin e kapaciteteve të sigurisë kibernetike të Shqipërisë. Forumi Global i Ekipeve të Reagimit ndaj Incidenteve dhe Sigurisë (FIRST) është organizata kryesore dhe lideri global në reagimin ndaj incidenteve. Anëtarësimi në FIRST u mundëson ekipeve të reagimit […]

Zhvillimi dhe sfidat e përdorimit te Inteligjencës Artificiale (AI), leksion i hapur nga eksperti Dror Gill.

Me mbështetjen e Ambasadës së Izraelit në Tiranë dhe ekspertit të AI, Z.Dror Gill, u mbajt në ambientet e AKCESK leksioni i  hapur  lidhur me përdorimin dhe sfidat e inteligjencës artificiale në ditët e sotme. Ky leksion u fokusua në algoritmet qe përdoren në inteligjencën artificiale, aplikimi i saj në njohjen e fytyrës/zërit  si dhe […]

AKCESK organizon trajnimin dy ditor për Higjienën Kibernetike

Mos-përditësimi i sistemit të operimit, mashtrimet phishing apo SMishing janë një sërë rreziqesh në botën e sotme digjitale që mund të kompromentojnë sigurinë tuaj online! Kjo është arsyeja pse AKCESK, në bashkëpunim me CRDF, me mbështetjen e Departamentit Amerikan të Shtetit, organizoi trajnimin dy ditor mbi Higjenën Kibernetike në datat 12 & 13 Shkurt. Ky […]

AKCESK në një takim me përfaqësues të qeverisë amerikane.

Në kuadër të partneritetit strategjik me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe angazhimit për forcimin e sigurisë kibernetike në nivel kombëtar, AKCESK zhvilloi sot një takim me përfaqësues të qeverisë amerikane. Në fokus të takimit ishin mundësitë e bashkëpunimit për rritjen e kapaciteteve të sigurisë kibernetike dhe diskutimet treguan një perspektivë të qartë të bashkëpunimit […]

Deklaratë

 PËRDITËSIM MBI SITUATËN PAS SULMIT KIBERNETIK NË INSTAT  Më datë 1 shkurt 2024, Instituti i Statistikave u përball me një sulm kibernetik që synonte infrastrukturën e tij teknologjike. Në momentin e parë që AKCESK u vu në dijeni të sulmit, angazhoi menjëherë ekipin e Analizës së Sigurisë Kibernetike për të ofruar ndihmë në parandalimin dhe […]

Konferenca: “Një hapësirë kibernetike më e sigurt për fëmijët”

Në kuadër të “Ditës Ndërkombëtare të Internetit të Sigurt” AKCESK në bashkëpunim me ASHDMF, organizuan Konferencën me temë “Një hapësirë kibernetike më e sigurt për fëmijët”.  Kjo konferencë u organizua në ambientet e Kryeministrisë, në Qendrën për Hapje dhe Dialog (COD), me datë 6 Shkurt 2024, ku dy drejtuesit e institucioneve z. Igli Tafa dhe znj. Alma Tandili […]

Kontaktoni Me Ne